+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Autoverhuur Kreta

Chersonissos Auto Huren
Chersonissos Auto Huren
Family Cabrio (I)

€140 / Dag
Chersonissos Autoverhuur
Chersonissos Autoverhuur
Family Jeeps (J1)

€73 / Dag
Chersonissos Autohuur
Chersonissos Autohuur
Premium (E1)

€70 / Dag
Chersonissos Goedkoop Auto Huren
Chersonissos Goedkoop Auto Huren
Luxury (K)

€171 / Dag
Chersonissos Huur Auto
Chersonissos Huur Auto
Mini Economy Automatic (A3)

€54 / Dag
Auto Huren Chersonissos | Olympic Rent a Car Kreta

Auto Huren kreta Chersonissos

Chersonissos ligt aan de noordoostkust van Kreta, grenzend aan de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, slechts 25 km ten oosten van Heraklion en 40 km ten westen van Agios Nikolaos. Chersonissos is verdeeld in twee delen, het eerste deel Oude Chersonissos een traditioneel Kretenzer dorp dat ligt op de hellingen van een berg en het tweede deel Port Chersonissos een pittoreske haven die ooit diende de behoeften van de lokale vissers. Door de jaren heen als de havenstad Chersonissos ontwikkelde, zo deed de toename van het toerisme. Tegenwoordig is de badplaats Chersonissos de grootste en meest populaire bestemming op het eiland waar de beroemdste resorts van heel Kreta zijn gevestigd. Honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld komen naar Chersonissos om te genieten van de zon, zee en zand op de prachtige stranden, de natuurlijke wonderen, de prachtige plateau landschappen, de glorieuze bergen, de traditionele Kretenzische dorpen, de historische bezienswaardigheden en monumenten, evenals een overvloed aan attracties en activiteiten. Chersonissos staat ook bekend om de vele faciliteiten en accommodaties die het biedt aan haar bezoekers. Enorme luxe hotels en all-inclusive resorts zijn te vinden aan de prachtige kust van Chersonissos, terwijl trendy cafés, strandbars, visrestaurants en traditionele tavernes langs de palmbomen promenade lopen. Ten oosten en westen van de haven, lange stukken gouden zandstranden strekken zich kilometers uit met kristallijne azuurblauwe zeewateren die de kust vegen. Begin uw avontuur in deze fascinerende leuke locatie vol met plaatsen om te ontdekken door het auto huren in Chersonissos zodra u aankomt op Kreta.

Autohuur Chersonissos

Zoals in vele steden en steden op Kreta, heeft ook Chersonissos een turbulent maar glorieus verleden doorstaan. De nabijheid van Chersonissos staat bekend om zijn prehistorische vondsten en archeologische sites waar sporen van die overblijfselen, hoewel de meeste van hen ondergedompeld in de zee en de aarde zijn zichtbaar op sommige plaatsen. Ontdekkingen in het gebied hebben bewezen dat Chersonissos bewoond is sinds de Minoïsche periode waar sporen van hun nederzetting en haven zijn gevonden. Verdere bevindingen tonen aan dat Chersonissos is gebouwd op de oude Hellenistische stad bekend als Chersonesos. Resten van deze oude stad zijn verspreid over het hele gebied, langs de kust in Sarakinos piramidale structuren met mozaïeken, 2 km ten oosten van de haven deel van een kerk wordt ondergedompeld in de zee waar de mozaïekvloeren zijn nog steeds zichtbaar en de overblijfselen van een tempel gewijd aan Britomartis de Griekse godin van bergen en de jacht die voornamelijk werd aanbeden op het eiland Kreta werd ook gevonden. Archeologische opgravingen hebben ook een Hellenistische begraafplaats opgegraven, bestaande uit 30 stenen graven met een rijke verzameling artefacten zoals zilver, gouden munten, juwelen, vazen en aardewerk. Het is mogelijk dat de begraafplaats veel groter is dan wat tot nu toe is opgegraven, maar er worden verondersteld extra graven te zijn onder de fundamenten van de moderne structuren gebouwd in Chersonissos vandaag. Verdere bevindingen in het gebied zijn de overblijfselen van workshops, twee Romeinse baden, een extra begraafplaats, een aquaduct, een vorm en een amfitheater dat door de bewoners werd gesloopt omdat ze de steen gebruikten om huizen te bouwen na vele natuurrampen die zich hebben voorgedaan.

Chersonissos Auto Huren op Kreta Griekenland

Begin met een bezoek aan uw Chersonissos autoverhuur het traditionele Kretenzische dorp van het oude Chersonissos gevonden op Kastri Hill. Bezoek de pittoreske kapel van Agia Paraskevi gedeeltelijk gebouwd in de rotsachtige heuvel met uitzicht op de schilderachtige haven van Chersonissos en de prachtige vuurtoren. Dit is ook de ideale locatie om de zonsondergang te bekijken over de glorieuze bergen en de diepblauwe zee. Dan rijden uw Chersonissos huur een auto in de stad bestaande uit smalle straatjes en steegjes omzoomd met witgekalkte huizen en geheime binnenplaatsen. Bezoek de kleine winkeltjes in de stad die een scala aan lokale goederen verkopen, waaronder aardewerk, wijn, honing, kruiden en specerijen. Stop bij het centrale plein waar u kleine café-winkels die bekend staan als lokale de kafenio waar Griekse koffie wordt geserveerd, vergezeld van een honinggebakje dessert en gastvrije tavernes met de heerlijke Kretenzische keuken en traditionele raki. De nabijgelegen kleine heuveldorpjes Koutouloufari en Piskopiano zijn ook de moeite waard, want ook deze zijn gevuld met traditionele Kretenzische charme. Vanaf daar rijdt u naar het Lychnostatis Openluchtmuseum, een folkloremuseum met een verbazingwekkende blik in het Kretenzische leven met workshops die verschillende technieken onderwijzen, van aardewerk en weven tot wijnbereiding en olijfpers. Bezoek vervolgens het Labyrinth Theme Park gelegen in de heuvels boven Chersonissos, een themapark gewijd aan de Minoïsche cultuur en de Griekse mythologie met een doolhof van trappen, geheime paden, overhead bruggen terwijl je bezig bent met paardrijden, boogschieten en midgetgolf. Bezoek dan het Aquaworld Aquarium, niet alleen een aquarium, maar ook een reptielencentrum dat niet alleen het lokale zeeleven en reptielen op Kreta, maar ook van over de hele wereld toont. Bezoek ook met uw huurauto van Chersonissos het Dinosauria Park en de 18-holes golfbaan bij de Crete Golf Club. Last but not least bezoek de prachtige stranden en geheime baaien langs de prachtige kust van Chersonissos waar u kunt genieten van de zon en genieten van de diepblauwe Middellandse Zee. Geniet van dat alles en nog veel meer bij een bezoek aan deze populaire bestemming op Kreta met uw autohuur in Chersonissos.

Autohuur Chersonissos Kreta, 24/7 voor u Beschikbaar!