+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Autohuur Kreta Heraklion

Heraklion Auto Huren
Heraklion Auto Huren
Mini Vans 7 Seats Automatic Diesel (L4)

€43 / Dag
Heraklion Autoverhuur
Heraklion Autoverhuur
Multi Purpose Vehicles (F1)

€22 / Dag
Heraklion Autohuur
Heraklion Autohuur
Luxury (K)

€100 / Dag
Heraklion Goedkoop Auto Huren
Heraklion Goedkoop Auto Huren
Premium (E1)

€22 / Dag
Heraklion Huur Auto
Heraklion Huur Auto
Family Cabrio (I)

€38 / Dag
Auto Huren Heraklion | Olympic Rent a Car Kreta

Auto Huren Kreta Heraklion

De fascinerende hoofdstad Heraklion, die een oude identiteit met een lang en meeslepend verleden ontspant, is centraal gelegen aan de noordkust van Kreta. Het is gebleken dat in de oudheid ongeveer 5.000 jaar geleden Heraklion in die tijd was de oude havenstad Knossos, de thuisbasis van Europa's oudste bekende beschaving de Minoanen. Heraklion werd door de eeuwen heen gecontroleerd en bezet door velen, waaronder de Byzantijnen, de Venetianen en de Ottomanen voordat hij zich in de 20e eeuw bij het moderne Griekenland aansloot. Vandaag is Heraklion de meest populaire vakantiebestemming op Kreta met de Heraklion Internationale Luchthaven en de Heraklion Haven die elk jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld tegemoet komt. Wanneer u rekening houdt met de omvang van de reizigers die naar de hoofdstad van Kreta komen, hetzij voor zaken of plezier is het alleen verstandig om jezelf voor te bereiden van tevoren door het auto huren op Heraklion. Op die manier kunt u op elk gewenst moment naar alle bestemmingen rijden, maar vergeet niet wanneer op Kreta alle wegen naar Heraklion leiden!

Boek uw Autohuur Heraklion

Begin uw avontuur door te verkennen met uw Heraklion huur een auto de archeologische sites van de twee meest prachtige monumenten achtergelaten door de Minoanen, het Knossos Paleis, en het Phaistos Paleis. De archeologische site van Knossos, gelegen tussen de bomen en heuvels, is waar overblijfselen van het Paleis van Knossos zijn gevonden vandaag. Het is de grootste van de Minoïsche paleislijke structuren van 20.000 vierkante meter. Dat werd gebruikt als ceremoniële en politieke centrum op dat moment. Het doolhof van oude ruïnes omvat muren bekleed met kleurrijke muurschilderingen, imposante rode zuilen en een glorieuze troonkamer. Phaistos Palace, de tweede belangrijkste oude Minoïsche site is gelegen aan de oostkant van Kastri Hill, ook omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving die was een complex gebouwd voor de Minoïsche royalty. De overblijfselen en ruïnes van het prachtige paleis, de grote koninklijke binnenplaatsen, de grote trappen, de koninklijke appartementen en het theater zijn te vinden bij een bezoek aan Phaistos. Echter, toen deze oude Minoïsche sites oorspronkelijk werden gevonden, ontdekten archeologen ook vele Minoïsche schatten die nu worden bewaard in het Archeologisch Museum Heraklion in de stad. Het museum toont een unieke collectie van meer dan 10.000 Minoïsche artefacten die zijn opgegraven uit vele gebieden op Kreta.

Autoverhuur Kreta Heraklion

Er is zoveel te zien en te doen bij het rijden door de stad met uw Heraklion autohuur. Bezoek het drukke winkelcentrum op 25th August Street omzoomd met prachtige neoklassieke gebouwen, evenals winkels en boetieks met de nieuwste modeartikelen. Stop bij de Loggia een elegant gebouw van Venetiaanse architectuur dat ooit een edele club was. Reis door de vele stadspleinen met verschillende marmeren fonteinen, de meest populaire is Leeuwenplein met de Morosini fontein bestaande uit vier leeuwenhoofden, die ook een populaire ontmoetingsplaats voor de Herakliotes is. Bezoek ook de kathedraal van Saint Minas, de patroonheilige van Heraklion en de grootste kerk van Kreta, bekend om zijn religieuze iconografie. Vanaf daar bereikt u de prachtige Venetiaanse haven met de imposante Venetiaanse Fort Koules die bij de ingang van de haven staat. Langs de waterkant vindt u vele cafés, restaurants en tavernes met zeevruchten met lokale Kretenzische lekkernijen en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Links een jachthaven thuis van vele jachten, zeilboten en felgekleurde vissersboten en de pier vol kiosken en stands verkopen de verse vangst van de dag. Bezoek ook het Natuurhistorisch Museum van Kreta en het Historisch Museum van Kreta onderweg. Verken vervolgens de charmante oude stad van Heraklion die nog steeds wordt omsloten door oude Venetiaanse muren en met een uitgebreid doolhof van geplaveide straatjes en smalle steegjes gevuld met cafés, restaurants verborgen binnenplaatsen en meer dan 1.000 winkels die alles en alles verkopen wat je maar kunt voorstellen. Volgende bezoek aan het graf van Nikos Kazantzakis, de bekende Griekse schrijver en filosoof, gevonden op de top van een heuvel met een inscriptie die luidt: "Ik hoop op niets. Ik vrees niets. Ik ben vrij". In Heraklion vindt u ook vele charmante badplaatsen, pittoreske bergachtige dorpjes en enkele van de mooiste stranden van heel Kreta omzoomd aan de noordelijke en zuidelijke oevers van Heraklion. De geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Heraklion worden overal weerspiegeld en daarom is het de meest bezochte stad van Kreta. U kunt gemakkelijk zien en doen alles wat deze fascinerende hoofdstad te bieden heeft met uw huurauto in Heraklion Kreta. Je avontuur wacht op je!

Autoverhuur Heraklion met Olympic voor Uw Vakantie!