+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Autoverhuur Kreta

Rethymnon Auto Huren
Rethymnon Auto Huren
Mini Economy (A1)

€35 / Dag
Rethymnon Autoverhuur
Rethymnon Autoverhuur
Family Jeeps (J1)

€73 / Dag
Rethymnon Autohuur
Rethymnon Autohuur
Medium Family (C1)

€42 / Dag
Rethymnon Goedkoop Auto Huren
Rethymnon Goedkoop Auto Huren
Premium (E1)

€70 / Dag
Rethymnon Huur Auto
Rethymnon Huur Auto
Mini Economy Hybrid (A5)

€39 / Dag
Auto Huren Rethymnon | Olympic Rent a Car Kreta

Auto Huren Kreta Rethymnon

Gelegen aan de noordwestkust van Kreta, ligt de prachtige badplaats Rethymno, centraal gelegen tussen de hoofdstad van het eiland Heraklion en de charmante stad Chania. Net als vele Kretenzische steden heeft ook Rethymno een turbulent maar glorieus verleden. Ooit ook bekend als de oude stad Rhithymna gesticht door de Minoanen en vervolgens bezet door vele beschavingen waaronder de Romeinen, de Venetianen en de Ottomanen die allemaal hun stempel op de stad. Vandaag Rethymno is een moderne Kretenzische stad vol leven die zijn oude stad charme, rijk cultureel erfgoed en warme vilten gastvrijheid niet heeft verloren die elk jaar de aandacht trekt van duizenden bezoekers uit de hele wereld. Het is uitgegroeid tot een populaire bestemming op Kreta en een ideale locatie om te genieten van een ontspannen vakantie. In Rethymno kunt u vele historische bezienswaardigheden en monumenten ontdekken, een romantische Venetiaanse haven, een charmante oude stad, indrukwekkende musea en enkele van de mooiste stranden van Kreta en naburige pittoreske dorpjes verkennen. Natuurlijk, de eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot al deze sites en attracties is door het huren van een auto in Rethymno. Door dit te doen kunt u komen en gaan op uw gemak zonder stress over schema's en dienstregelingen. Zorg ervoor dat uw huurauto in Rethymno essentieel is voor uw reizen in Kreta.

Rethymnon Auto Huren

Rijd met uw Rethymno huurauto naar het historische centrum van de stad, een van de goed bewaarde oude steden van Kreta die bijna volledig werd gebouwd door de Venetianen. Reis door de geplaveide straten en steegjes van de oude stad bestaande uit elegante herenhuizen, grote gewelfde passages, geheime binnenplaatsen en aristocratische gebouwen die dateren uit de 16e eeuw. Prachtig gebouwd rond de oude wijk van de stad is de oude Venetiaanse haven van Rethymno, bekend als een van de meest romantische plekjes in de stad met een 17e-eeuwse antieke vuurtoren en een prachtig uitzicht op de zon als het ondergaat in het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Een prachtig assortiment van traditionele tavernes en restaurants met culinaire hoogstandjes langs de waterkant terwijl kleurrijke vissersboten drijven in de rustige wateren van de beschutte haven. Boven de stad staat het imposante 16e-eeuwse middeleeuwse kasteel Fortezza, ook wel bekend als de "Akropolis van Rethymno", hoog op de top van de Paleokastro-heuvel. Ga binnen en verken het hele gebied binnen de massieve muren van het kasteel, waar u verschillende kazerne, een kerk, een ziekenhuis en enkele opslagruimtes vindt, evenals Erofili, een amfitheater halfronde openluchttheater dat vandaag wordt gebruikt bij het organiseren van culturele evenementen. Fortezza biedt ook een prachtig schilderachtig uitzicht op de stad, de omliggende bergen en de prachtige kustlijn van Rethymno.

Autohuur Rethymnon Kreta

Terwijl u uw reis door de stad voortzet, rijdt u met uw Rethymnon autoverhuur en bezoek de indrukwekkende musea. Het Archeologisch Museum van Rethymno toont een verzameling sieraden, munten en beelden uit de neolithische, Romeinse en Minoïsche periode die werden opgegraven uit oude sites en grotten. Het Historisch Folklore Museum is gevestigd in een elegant Venetiaans gebouw met traditionele kleding, geweven stoffen, kantwerk, aardewerk en mooie textiel. Bezoek ook het Paleontologiemuseum van Rethymno en het Museum van het zeeleven. Ga verder naar het zuiden van de stad en bezoek de Porta Guora ook bekend als de Grote Poort van Rethymno, de enige overgebleven structuur van de 16e-eeuwse stadsmuren. Bezoek de Venetiaanse Loggia, een fascinerend architectonisch meesterwerk waar de edelen van de stad ooit kwesties besproken met betrekking tot de economie, handel en politiek van Rethymno. Verderop vindt u de Rimondi Fontein die ooit de stad van koel water van de berg leverde. Het water stroomt uit de hoofden van drie leeuwen ook de fontein is omlijst met Romeinse zuilen. Rondom het gebied van de fontein, een stadsplein omzoomd met modeboetieks, souvenirwinkels, openluchtcafés en kleine tavernes. Volgende bezoek de kerk van Agia Ekaterini die werd gebouwd in de 19e eeuw en ook de Neratze-moskee, een 27 meter hoge minaret die oorspronkelijk een Venetiaanse kerk gewijd aan Santa Maria, die later werd omgezet in een moskee onder de Ottomaanse bezetting en vandaag niet meer fungeert als een plaats van aanbidding. Dan 1 km ten oosten van de stad naast de Venetiaanse haven, een populair en zeer goed georganiseerd strand dat is dicht bij de voorzieningen in de stad, Rethymno Beach met gouden zand en kristalhelder ondiep zeewater. In het noorden en zuiden van Rethymno en voor zover het oog kan zien een kustlijn omzoomd met prachtige stranden die gewoon wachten om te worden verkend met uw huurauto in Rethymno Kreta. Dus gewoon achterover leunen en genieten van de rit!

Goedkoop Auto Huren in Kreta Rethymnon met Olympic