+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Autoverhuur Kreta

Sitia Luchthaven Auto Huren
Sitia Luchthaven Auto Huren
Economy (B1)

€12 / Dag
Sitia Luchthaven Autoverhuur
Sitia Luchthaven Autoverhuur
Family Jeeps Automatic (J3)

€38 / Dag
Sitia Luchthaven Autohuur
Sitia Luchthaven Autohuur
Large Hatchback Automatic (D3)

€22 / Dag
Sitia Luchthaven Goedkoop Auto Huren
Sitia Luchthaven Goedkoop Auto Huren
4x4 Jeeps Open Soft Top (R)

€24 / Dag
Sitia Luchthaven Huur Auto
Sitia Luchthaven Huur Auto
Family Cabrio (I)

€38 / Dag
Auto Huren Sitia Luchthaven | Olympic Rent a Car Kreta

Goedkope Autohuur Sitia Luchthaven

Sitia Airport (JSH) is een kleine gemeenschappelijke luchthaven gelegen aan de oostkant van het Griekse eiland Kreta. De stad Sitia ligt in de nabijheid van de luchthaven op slechts 4,5 km afstand en het is bereikbaar vanaf de snelweg E75 en of de EO90. De luchthaven van Sitia begon voor het eerst op 7 juni 1984, toen het eerste vliegtuig dat met succes op de faciliteit landde, een testvlucht was die werd uitgevoerd door Olympic Airways. De luchthaven opende zijn deuren officieel voor het publiek op 9 juni 1984. Op 20 mei 1993 werden de faciliteiten van de luchthaven Sitia verplaatst naar een nieuw gebouwd terminalgebouw en controletoren naarmate de vluchten naar Sitia toenamen. Sitia Airport is ook genoemd naar Vitsentzos Kornaros, een Kretenzische dichter bekend om zijn romantische epische gedicht "Erotokritos". Hij schreef ook het volkstaal Kretenzische dialect bekend als Kretenzisch Grieks, was lid van een literaire groep genaamd "Academy of the Strange Ones" en was een leidende figuur in de Griekse Renaissance. Erotokritos wordt nog steeds sterk geassocieerd met zijn naam en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Griekse taal dat de magie van mythe en het diepe begrip van het dagelijks leven verenigt. Het gedicht bestaat uit 10.010 verzen en vertelt het verhaal van ware liefde, vriendschap, moed en patriottisme. Hij werd geboren in 1553 en stierf ergens in 1613. Vitsentzos Kornaros wordt beschouwd als de grootste van alle Kretenzische dichters en een invloedrijke leider in de Griekse poëzie tot op de dag van vandaag.

Huur een Auto op Sitia Luchthaven

In de loop der jaren zijn er vele renovaties gedaan aan de luchthaven van Sitia die we vandaag kennen, evenals extra start- en landingsbanen om de toename van de vliegactiviteit tegemoet te komen. Op dit moment bedient Sitia Airport met succes meer dan 60.000 passagiers per jaar, omdat het vluchten aanbiedt van meerdere luchtvaartmaatschappijen naar vele populaire wereldwijde bestemmingen. Kleine en grote vliegtuigen arriveren en vertrekken dagelijks vanaf de luchthaven van Sitia naar en van andere Griekse luchthavens op het vasteland van Griekenland, evenals de luchthavens op de Griekse Dodekaneses- en Cycladeneilanden. Hoewel de luchthaven van Sitia geen grote luchthaven is, is het nog steeds in staat om internationale en binnenlandse vluchten, kleine en middelgrote vliegtuigen, chartervluchten en particuliere vliegtuigen die aankomen en vertrekken van het eiland Kreta te vergemakkelijken. Helaas zijn voorzieningen beperkt in Sitia Airport vanwege de grootte. Er is slechts één café-snackbar op de luchthaven die diverse snacks, kleine maaltijden en warme en koude dranken serveert. Er is ook een autoverhuurbureau van Sitia Airport op de luchthaven met veel parkeergelegenheid beschikbaar buiten zowel voor korte als lange duur. Bovendien is de luchthaven van Sitia alleen bereikbaar per taxi of uw eigen vervoermiddel, aangezien er geen busdiensten beschikbaar zijn op de luchthaven. Dit is waar het huren van een auto in Sitia Airport van pas komt! Zodra u aankomt, kunt u uw huurauto van Sitia Airport ophalen en naar elke gewenste bestemming rijden op elk gewenst moment en ook een hoop geld besparen dat zou zijn verspild aan dure taxitarieven.

Auto Huren Sitia Internationale Luchthaven

Begin uw avontuur op Kreta met uw auto huren Sitia Airport. Neem de E75 snelweg die loopt van de oostkust naar de westkust van het eiland, waar alle grote steden op Kreta. Op slechts enkele minuten van uw vertrek vanaf de luchthaven, kunt u aankomen op prachtige ongerepte stranden waar u kunt genieten van de zon, zwemmen in het kristalheldere water en wandelen langs het gouden geschuurde strand. Ontdek opgegraven oude steden en archeologische sites van historisch belang. Proef de voortreffelijke Kretenzische keuken en drink de lokale raki en tsikoudia bij de kust taverna's u kijkt uit naar de Middellandse Zee. Stop bij een van de vele charmante stadjes en pittoreske dorpjes langs de weg. Ontdek de verborgen geheime baaien, mysterieuze zee-grotten, prachtige kustlijnen en de exotische eilanden. Bezoek de Byzantijnse kerken en kloosters, de indrukwekkende musea en de historische monumenten. Geniet van de warme hartelijke gastvrijheid van de Kretenzische en heten u welkom in hun huis. Ervaar dat alles en nog veel meer met uw huurauto in Sitia Airport op Kreta. Je avontuur wacht op je!

Sitia Luchthaven Autoverhuur, Beschikbaar voor 24/7!