+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Autoverhuur Kreta

Elounda Auto Huren
Elounda Auto Huren
Large Hatchback (D1)

€45 / Dag
Elounda Autoverhuur
Elounda Autoverhuur
Luxury (K)

€171 / Dag
Elounda Autohuur
Elounda Autohuur
Vans 9 Seats Diesel (M2)

€123 / Dag
Elounda Goedkoop Auto Huren
Elounda Goedkoop Auto Huren
Family Cabrio (I)

€140 / Dag
Elounda Huur Auto
Elounda Huur Auto
Family Jeeps (J1)

€73 / Dag
Auto Huren Elounda | Olympic Rent a Car Kreta

Auto Huren Elounda Kreta

De prachtige kustplaats Elounda bekend om zijn ontspannende sfeer, natuurlijke schoonheid, ongerepte stranden, prachtige kustlijnen, verborgen geheime baaien en historische archeologische vindplaatsen ligt aan de noordoostkust van Kreta. Gelegen op slechts 11 km van Agios Nikolaos en toch op 70 km van de Heraklion Internationale Luchthaven, maakt het huren van een auto in Elounda essentieel voor uw reizen wanneer u aankomt op Kreta, zodat u deze populaire bestemming op uw gemak kunt bereiken. Elounda wordt omgeven door een uniek natuurlandschap en ligt tussen hoge ruige bergen met uitzicht op het kristalheldere zeewater van de baai van Mirabello. Het is ook de thuisbasis van twee zeer belangrijke archeologische sites die ook een rol speelden in de Kretenzische geschiedenis, waaronder de overblijfselen van de oude "verzonken stad" van Olous en het Venetiaanse fort op het beruchte eiland Spinalonga. Eens slechts een klein en eenvoudig vissersdorp, vandaag is Elounda de meest populaire kosmopolitische toeristische bestemming in heel Kreta met vijf sterren hotels, luxe resorts en villa's aan zee. Elounda trekt niet alleen honderdduizenden mensen die komen genieten van hun zomervakantie op Kreta, maar wordt ook zwaar bezocht door de politieke, atletische en artistieke elite. Royalty, beroemdheden samen met de rijken en beroemdheden uit de hele wereld hebben Elounda een must-see en doen bestemming op hun reisroute. Hoewel het toerisme zich de afgelopen decennia aanzienlijk heeft ontwikkeld, behoudt Elounda nog steeds zijn authentieke karakter en traditionele Kretenzische charme. Het is waar dat deze prachtige bestemming u zal betoveren en een speciale plaats in uw hart zal houden zoals het heeft gedaan voor iedereen die bezoekt. Ook u kunt ontdekken welke ansichtkaarten zijn gemaakt als u uw reis begint met uw Elounda autoverhuur.

Kreta Elounda Autoverhuur

Opgenomen geschiedenis geeft aan dat Elounda gedeeltelijk is gebouwd op de oude stad Olous die oorspronkelijk werd bewoond door de Minoïsche beschaving. Tussen 500 en 200 v.Chr., de oude stad Olous is bekend om zijn hoogtepunt te hebben bereikt en werd beschouwd als een van de krachtigste handelscentra in Kreta, bestaande uit een grote bevolking, een eigen koning en een eigen valuta. Helaas zijn de ruïnes van deze glorieuze oude stad alleen te vinden onder het ondiepe zeewater van de baai met gedeeltelijke overblijfselen van de oude stadsmuren nog zichtbaar langs de kust. Hoewel niemand precies weet wat er gebeurd is met Olous geloven velen dat het geleidelijk ondergedompeld in de zee als gevolg van natuurrampen die zich door de eeuwen heen hebben voorgedaan. Bij de ingang van de baai van Elounda ligt het rotsachtige eiland Spinalonga waar een Venetiaans fort werd gebouwd om de haven van de stad te beschermen. Het werd ook gebruikt voor vele doeleinden door de geschiedenis tijdens de pirateninvallen van de Saracenen het was een veilige haven voor veel christenen die hun toevlucht namen op het eiland. In de 19e eeuw werd de belangrijkste haven gestationeerd die goederen importeerde en exporteerde naar de regio's rond de baai van Mirabello. In de 20e eeuw werd het gebruikt als verzamelplaats en toevluchtsoord voor de Kretenzen en Grieken die lijden aan lepra. Al meer dan een halve eeuw was deze baronrots de thuisbasis van de verschoppelingen die in menselijke pijn leefden door de tragedie die hen had bijgebracht. Verbanning naar Spinalonga was moeilijk omdat de meeste werden gescheiden van hun families en geliefden, achtergelaten voor dood op de "Leper Colony". Decennia later werd uiteindelijk een remedie voor lepra ontdekt en velen werden gered van de dodelijke ziekte. Tegenwoordig is Spinalonga een erkende archeologische site die per boot bereikbaar is vanuit de vissershaven van Elounda. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties van Kreta waar duizenden mensen, vooral tijdens de zomermaanden, het beruchte eiland bezoeken dat bekend staat om zijn historische gebeurtenissen.

Goedkope Autohuur Elounda

Begin uw reis met uw auto huren in Elounda en bezoek het charmante stadje Elounda ook bekend als Schisma. Reis door de geplaveide straten bestaande uit witgekalkte huizen met geheime binnenplaatsen die leiden naar het centrale plein omgeven door traditionele tavernes en kafeneia bieden lokale lekkernijen. Aan het centrale plein in de omliggende straten veel modeboetieks en winkels met lokale Kretenzische producten, souvenirs en handgemaakte ambachten. Verder naar beneden, de haven van Elounda, een natuurlijk mooie lagune begrensd door ruige schiereilanden met het eiland Spinalonga aan de bewaker van de havens ingang. Kleurrijke vissersboten en af en toe een luxe jacht vullen de wateren van de pittoreske haven die wordt omgeven door gerenommeerde visrestaurants met een prachtig uitzicht op de zee. Een verharde boulevard aan het water met trendy cafés aan zee en moderne strandbars strekt zich vervolgens uit naar het oosten en westen van de kust die leidt naar de ongerepte stranden van Elounda terwijl prestigieuze resorts en luxe villa's aan zee de spectaculaire kustlijn markeren. Vele prachtige stranden, drukke of afgelegen zijn te vinden in de nabijheid van de stad Elounda, die lange stukken zacht gouden zand en kristalhelder zeewater biedt. Een overvloed aan watersportactiviteiten wordt ook aangeboden op de belangrijkste stranden, van windsurfen en zeilen tot snorkelen en duiken, waar u de oude gezonken stad Olous en de onderwaterwereld kunt verkennen. Zorg ervoor dat u ook met uw Elounda autohuur de verlaten zoutpannen bezoeken die gedijen tijdens de Venetiaanse periode en vandaag de dag zijn de thuisbasis van vele vogels, flamingo's en reigers, de oude stenen windmolens en de overblijfselen van de goed bewaard gebleven oude mozaïekvloer waar ooit de basiliek van Olous stond. Geniet en ervaar dat alles en nog veel meer bij een bezoek aan deze prachtige bestemming op Kreta met uw Elounda auto huren.

Auto Huur Elounda van Olympic